Maak ook de afbeeldingen op je website SEO proof
27 september 2019 
in SEO

Maak ook de afbeeldingen op je website SEO proof

“Heidi, kan jij even 40 afbeeldingen toevoegen op mijn website van gerealiseerde projecten?”

“Natuurlijk”, zei ik. “Zijn de afbeeldingen al in het juiste formaat en hebben de afbeeldingen al de juiste bestandsnaam?”

“Nee, moet dat dan? Het gaat toch om de foto, zodat mensen op mijn website kunnen zien wat ik doe?”

True! Maar wel een gemiste kans…

Het optimaliseren van afbeeldingen is even belangrijk als goede teksten op je website. Veel mensen (ja, ook webmasters) laten deze taak liggen, we zijn nu eenmaal een beetje gemakzuchtig. 😉

 

Maak je website sneller

Grote afbeeldingen op je website vertragen je website. Een website met afbeeldingen die gecomprimeerd zijn, kan tot wel 80% sneller geladen worden.

Het optimaliseren van afbeeldingen levert je dus een snellere laadtijd op. Het is een feit dat een snelle website beter in de smaak valt bij de websitebezoekers, maar ook bij de zoekmachines.

Optimaliseer je afbeelding voor Google

Maar niet alleen de grootte van een afbeelding is belangrijk, ook de bestandsnaam. Google begrijpt beter waar je site over gaat, als ook de afbeeldingen ‘SEO proof’ zijn. Met een goede beschrijving kom je met je afbeeldingen ook terecht in de Google Afbeeldingenindex. Je hebt dus meer kans dat een bezoeker je site zal vinden.

 

Details seo proof afbeeldingen

Gebruik Alt tags

Gebruik ook altijd de Alt tags, of attribuut afbeeldingstitels. Ook dit heeft invloed op je zoekmachine optimalisatie.

Wat is dat eigenlijk, een Alt tag? Het is de naam van een afbeelding op je website. Deze naam verschijnt wanneer je met je muis boven een plaatje op je website gaat hangen.

Door de afbeeldingen op je website een alt tag / titel te geven, voorzie je Google van meer informatie over de afbeelding. Google kan zelf geen afbeeldingen zien, alleen lezen. Daarom is het belangrijk dat jij informatie geeft aan de afbeelding.

Google ziet het als waardevol voor een bezoeker als jij je afbeeldingen een titel geeft en er informatie aanhangt. Een plaatje met een zelfde naam of onderwerp als jouw website/pagina zal dus helpen aan een betere vindbaarheid van jouw website.

Voorzie de afbeeldingen dus altijd naast een goede bestandsnaam ook van een goede alt tag.

Reactie plaatsen