Facebook advertenties: bepaal je doelstelling
26 januari 2021 

Facebook advertenties: bepaal je doelstelling

Wanneer je start met Facebook advertenties, zijn er verschillende zaken waar je op moet letten. Het belangrijkste is de doelstelling.

Bij het opstellen van je advertentie bepaal je eerst het doel. Wat wil je bereiken met de advertentie? Wat wil je dat het oplevert?

Het is de rode draad: voor, tijdens en na de looptijd van je advertentie. Er zijn allerlei soorten doelstellingen die je kunt gebruiken. We lichten er in dit blog een paar uit.

  • Meer bereik
  • Merkbekendheid / naamsbekendheid
  • Leadgeneratie
  • Betrokkenheid

 

Meer bereik

Wil je bijvoorbeeld de bezoekers die een bepaalde pagina op je website hebben bezocht opnieuw bereiken? Dan kan de doelstelling Bereik heel interessant zijn. Bij het instellen van je Facebook advertentie kun je hier ook instellen hoe vaak je iemand wilt bereiken met jouw advertentie. Je wilt natuurlijk niet dat ze dezelfde advertentie 10 keer voorbij zien komen.

 

Merkbekendheid / naamsbekendheid

De naam zegt het eigenlijk al: je wilt dat meer mensen jouw merknaam zien en deze ook onthouden. Belangrijk is wel om meerdere advertenties te laten zien, zodat je elke keer op een andere manier in beeld komt. Tip: met behulp van een consistente huisstijl en visuals zorg je er al voor dat men jouw merknaam herkent en uiteindelijk onthoudt.

 

Leadgeneratie

Als mensen op je advertentie klikken, worden ze gevraagd je formulier in te vullen. Het doel hier is dat mensen hun naam, e-mail of telefoonnummer achterlaten. Je kunt heel handig een formulier van Facebook gebruiken. Je stuurt ze dus niet naar je website. Tip: dit is ook goed te gebruiken wanneer je je mailinglijst op wilt bouwen. Je kunt de gegevens heel eenvoudig importeren in je e-mailmarketing systeem zoals bijvoorbeeld MailBlue of MailChimp.

 

Betrokkenheid

Wil je meer contact en interactie met je volgers? Dan kun je je Facebook advertentie instellen op het doel betrokkenheid. Hiermee is het doel dat mensen jouw posts gaan liken, een reactie achterlaten of het bericht delen met hun eigen netwerk. 

Heb je bovenstaande doelen gelezen en denk je: “dat wil ik, maar waar moet ik beginnen?”

Of heb je behoefte aan ondersteuning bij jouw online marketing? 

 

Wij staan voor je klaar. Plan nu een vrijblijvend intakegesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden die bij jouw business passen.

Stuur gerust een berichtje naar info@youronlineboost.nl of 0628834144.

Lees hier meer over de voordelen van Facebook advertenties.

 

Reactie plaatsen