Meer bezoekers op je website? Lees onze tips.
12 september 2020 

Meer bezoekers op je website? Lees onze tips.

Wil je meer bezoekers naar je website toetrekken maar weet je niet hoe je dit moet aanpakken?

 

Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je meer bezoekers op je website krijgt. We hebben 5 tips voor je, laat die bezoekers maar komen!

 

  1. Start met bloggen

Het is een klassieke manier om bezoekers te krijgen op je website, maar het werkt!. Zorg ervoor dat je leuke en interessante informatie hebt die je kunt delen met jouw doelgroep. Als je kennis deelt, zullen mensen eerder geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt. Maak goede blogs met uitgebreide, interessante informatie. Dit is ook goed voor je organische zoekresultaten.

 

Naast dat je de blogs schrijft en ze op je website plaatst, is het ook belangrijk om dit op je social media kanalen te delen. Hier gaan we hieronder verder op in.

 

  1. Je blogs delen op social media

Naast dat je je blogs op je website plaatst is het ook belangrijk om dit op social media te delen. Daar zit je doelgroep en via die weg kun je ze naar je website verwijzen.

 

Maak er wel een “aantrekkelijke” post van. Naast dat je de link met je volgers deelt, is het ook belangrijk om er een tekst bij te zetten die ze nieuwsgierig maakt naar wat je te vertellen hebt. Je kunt dit doen met bijvoorbeeld een persoonlijk verhaal, een mooie visual of een recensie / testimonial. Laat daarbij zien wat het voor hen betekent als zij jouw blog gaan lezen. Wat gaan ze leren? Wat vertel jij ze wat hen kan helpen?

 

 

  1. Emailmarketing

Ben je in het bezit van een lijst met contactpersonen? Heb jij e-mailadressen verzamelt van potentiële klanten? Top! Dan kun je ook e-mailmarketing in gaan zetten om meer verkeer naar je website te genereren.

 

Als je al in bezit bent van deze contactlijst, kan het zijn dat ze ooit interactie hebben gehad met jou of jouw dienst / product. Dit betekent dat ze al betrokken zijn en hoogstwaarschijnlijk geïnteresseerd zijn in wat je voor kennis te bieden hebt in je blogs.

 

Heb je nog geen e-maillijst opgebouwd, maar wil je wel starten met e-mailmarketing om leads te verzamelen? Geen probleem. Je kunt hier elk moment mee starten. Lees hier meer over hoe je je mailinglijst kan laten groeien. (link invoegen: https://youronlineboost.nl/zo-laat-jij-je-mailinglijst-groeien/)

Zodra je social media en het versturen van mails actief in je proces hebt zitten, zul je gegarandeerd meer bezoekers naar je blogs en dus naar je website krijgen.

 

  1. Hou je content up-to-date

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de kennis die je deelt, actueel is. Achterhaalde content is voor weinig mensen interessant.

 

Daarnaast zorgt het ervoor dat je in de zoekmachines hoger komt te staan wanneer je actuele content deelt. Besteed dus regelmatig een moment aan het updaten van alle blogs en artikelen die online staan.

Lees hier meer over hoe je je content gemakkelijk kunt bijhouden en updaten. https://youronlineboost.nl/creeren-bijhouden-van-content-op-website/

 

  1. Betrokkenheid

Tot slot is het belangrijk om jouw doelgroep / bezoekers te betrekken bij wat je publiceert. Op social media kunnen mensen reacties achterlaten. Speel hierop in. Ga het gesprek aan en laat zien waar jij een toegevoegde waarde kunt zijn.

 

Hoe meer reacties jij op je social media post ontvangt, hoe meer Facebook of Instagram denkt dat dit bericht belangrijk is. Daardoor komen je posts hoger te staan in de tijdlijn van je volgers. Dit zorgt voor meer views en betrokkenheid.

 

Wil je hulp bij het opzetten van jouw marketing strategie? Of wil je eens vrijblijvend sparren?

Stuur gerust een e-mail naar info@youronlineboost.nl. Whatsapp’en mag natuurlijk ook! 0628834144.

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen