Schrijf sterke webteksten met deze 3 tips
09 maart 2021 

Schrijf sterke webteksten met deze 3 tips

Je wilt op je website graag de aandacht van je bezoekers behouden. Mensen willen liever geen lappen tekst lezen. Maar je wilt wel hun aandacht trekken. Daarom is het belangrijk om pakkende webteksten te schrijven. 

Hoe? Wij geven je 3 tips waar jij direct mee aan de slag kunt.

 

1. Pakkende intro

Zorg ervoor dat je headlines de lezer direct laten weten wat hij of zij kan verwachten. Zet de belangrijkste info op deze plek. Je stimuleert de bezoeker om verder te lezen naar de volgende alinea. Vervolgens komt hier stap voor stap de rest van de informatie die je wilt delen. 

2. What’s in it for me?

Een algemeen bekende uitspraak. Toch is het vaak lastig om ook op basis van deze term je webteksten te schrijven. Schrijf je webteksten niet vanuit eigen perspectief, waarin je ingaat op de eigenschappen van je dienst of product. Schrijf vanuit het klantperspectief. Wat is het voordeel voor je klant? Welk resultaat levert het hem of haar op? Wat is hun probleem? Hun behoefte? Zorg ervoor dat ze zich aangesproken voelen. Alleen dan zullen ze bereid zijn om verder te lezen. 

3. Kort en krachtig

Maar wat is belangrijk voor de lezer?

Zorg ervoor dat je webteksten kort en krachtig zijn. Bezoekers hebben beperkte tijd en aandacht. 

Wel moet het aansluiten bij de informatie die je deelt en of het in een korte tekst uitgelegd kan worden of dat je wel meer tekst nodig hebt. In dat laatste geval, is het belangrijk dat je uitlicht wat belangrijk en interessant is voor de lezer. 

Kortom: verplaats je in de positie van de klant en schrijf je teksten dus vanuit dit perspectief. Deel hetgeen wat het meest belangrijk en interessant is. Als je dit goed doet, lezen de klanten vanzelf verder en houd je ze langer op de website.

 

Wil je meer tips ontvangen? Volg onze pagina en zorg dat je altijd op de hoogte bent.

Reactie plaatsen