Met deze stappen breng jij structuur in jouw social media strategie
09 juni 2020 

Met deze stappen breng jij structuur in jouw social media strategie

Social media: een belangrijk onderdeel in de marketingstrategie. Ook hiervoor is het belangrijk om een effectieve social media strategie op te stellen.

Door het blijven posten op jouw social media kanalen blijf je continue zichtbaar voor jouw doelgroep en creëer je betrokkenheid.

Wij geven je 3 tips die essentieel zijn om jouw social media strategie vorm te geven.

 

  1. Ken je doelgroep

In je marketingstrategie stel je vast wie je doelgroep is en wie je wilt bereiken. Ook voor social media mag dit niet ontbreken. Wie wil je gaan bereiken? Wat wil je dat deze personen uiteindelijk aan actie gaan ondernemen? Maar ook: wat vindt mijn doelgroep interessant?

Dit is allemaal van invloed op de berichten die je gaat plaatsen.

 

Daarnaast trekt elk social media kanaal een andere doelgroep aan. Kies dus naar aanleiding van jouw doelgroep analyse welk kanaal je in wilt gaan zetten. Met behulp van een analyse kun je heel concreet en specifiek in kaart brengen wie jouw ideale klant is.

 

  1. Creëer content

De volgende stap is het creëren van content voor op jouw social media kanalen. Pak de momenten waarop je creatieve geest aan het werk is. Zo heb je de beste focus en inspiratie om content te schrijven. Kijk eens rond in jouw branche. Waar schrijven anderen over? Hier haal je inspiratie uit om je eigen content vorm en inhoud te geven.

 

Wil je meer lezen over het creëren van content? We hebben hier eerder een blog over geschreven. Bekijk hier het blog over het creëren en bijhouden van content.

 

  1. Maak een contentkalender

Wanneer je genoeg onderwerpen en content verzameld hebt kun je gaan starten met het maken van een contentkalender. Hierin zet je alle info met betrekking tot het posten van jouw social media posts op verschillende kanalen.

 

Let hierbij op de volgende punten:

  • Wat voor content ga ik publiceren? (blogs, tips, klant cases, podcasts, persoonlijke verhalen, etc.)
  • Welke kanalen ga ik inzetten voor deze content?
  • Hoe vaak per week ga ik posten?
  • Op welke momenten (dagen, tijdstippen) ga ik posten?
  • Wie produceert de content?

 

Wil je meer hulp bij het opzetten van jouw social media strategie? Of wil je eens sparren?

Stuur gerust een berichtje naar info@youronlineboost.nl. Whatsapp’en mag ook naar 0628834144.

Reactie plaatsen