Welke informatie zoekt mijn doelgroep?
12 mei 2020 

Welke informatie zoekt mijn doelgroep?

Heb jij je al eens afgevraagd naar welke informatie jouw doelgroep zoekt? Of ben je vooral bezig om je dienst of product te promoten op je website en op social media? Dat is een gemiste kans. Jouw doelgroep zoekt naar informatie! Informatie die jij kunt verstrekken, die past bij jouw bedrijf, bij jouw product of dienst. Door informatie te delen bouw je vertrouwen op. Je zorgt voor meer bezoekers op je website. Deze bezoekers zijn misschien wel potentiële klanten… Speel je hier al op in? Als jij informatie kunt delen waar jouw doelgroep naar op zoek is, dan kan je er o.a. op deze manier zorgen dat meer mensen je website bezoeken. Dat meer mensen in contact komen met jouw product of dienst.

Verdiep je in je klanten

Verdiep je eens in je huidige klanten. Welke vragen stellen ze aan je? Welke acties verrichten ze online? Breng dit voor jezelf in kaart en speel in op de behoefte van deze klanten. Schrijf blogs, deel berichten op Social Media. Niet door je product of dienst gelijk te verkopen, maar door informatie en kennis te delen. Want jouw doelgroep is op zoek naar informatie. En jij kunt ze helpen!

Content marketing

We noemen dit ook wel content marketing.
Het doel van content marketing is om een duidelijk gespecificeerde doelgroep aan te trekken en om te zetten naar klanten.
Bij content marketing staat niet je dienst of product centraal, maar het probleem of de behoeften van de klant. Je deelt dus waardevolle kennis waarmee de klant een probleem of behoefte kan oplossen. De klant leert je kennen als iemand die zijn problemen kan oplossen en bouwt een band met je op. Vertrouwen dus. Want vertrouwen heb je nodig als je iemand iets wilt verkopen. Ben je op zoek naar een manier om meer bezoekers op je website te krijgen? Ben je op zoek naar informatie hoe je je doelgroep kunt bereiken? Daar zijn veel verschillende manieren voor, maar informatie delen is daar één van. In één van onze vorige blogs kun je meer lezen over hoe je content kunt creëren.

Gratis strategiegesprek

Wil je eens vrijblijvend sparren over hoe jij aan meer klanten kunt komen via je website of online marketing? Vraag dan een gratis strategiegesprek aan. Je krijgt in dit gesprek concrete tips over de mogelijkheden om jouw doelgroep te bereiken. Dit strategiegesprek van 15-30 minuten is geen gesprek om je iets te verkopen, maar het gesprek is gewoon informatief en vrijblijvend! Een Whatsapp bericht sturen mag ook. Stel gerust een vraag. Wij helpen je graag!
Reactie plaatsen